SeriMeri käyttää 100% luonnonmateriaalia olevia painopohjia

 

Käytämme pohjakankaina luonnonmateriaaleista valmistettuja kankaita. Kukkaroissa ja laukuissa kankaat ovat 100% puuvilla kangasta tai sekotekangasta jossa 70% pellavaa ja 30% puuvillaa. Vaatteissa käytämme 100% puuvillaneulosta. Käytämmemyös bambu (72%) puuvilla (28%) neulosta keittiötekstiileissä, linssiliinoissa ja paksummissa pipoissa.

 

Tuotteissamme on myös kierrätettyjä materiaaleja esimerkiksi farkkuja, koruja kirppiksiltä ja omista tuotteista jääneitä kangastilkkuja. Laukuissa on myös kiertotalouskankaita esimerkikis huonekalukankaita, joita on liian vähän ison tuotteen verhoiluun, mutta tarpeeksi laukun tekemiseen.

Käyttämämme painovärit ovat kotimaisia Seriväri Oy:n ja Emo-tuotannon vesipohjaisia painovärejä, joiden keskeisenä ajatuksena on ympäristöystävällisyys.

Tuotteissa on pesu- ja hoito-ohjeet joko saumaan kiinnitettynä tai erillisellä lapulla tuotteen mukana.

 

 

Pesusuositukset käsinpainetuille tekstiileille:

Vaalealle tekstiileille kuultoväreillä painetut tekstiilit voidaan pestä max. 60°C. Konepesu/käsinpesu. 

Tummille tekstiileille peittoväreillä painetut tuotteet voidaan pestä max. 40°C lämpötilassa. Konepesu/käsinpesu.

Helmiäisväreillä (hopea, kulta jne.) ja muilla erikoistekniikoilla painettaessa tekstiilit tulisi pestä käsin haaleassa vedessä. Konepesussa max. 30°C lämpötila ja ehdottomasti hienopesuohjelma sekä pesupussissa pesu.
Kaikki käsinpainetut ja tummat tekstiilit tulee pestä nurinpäin. Pesuaine ei saa sisältää valkaisuaineita.

 Kaikki tuotteet joissa on tukikangas tai vanutoppaukset on turvallisinta pestä aina käsin.

 

 

 Serigrafia, silkkipaino, seripaino yksi tekniikka monta nimeä

 Silkkipainolla on mahdollista painaa monelle erilaiselle materiaalille kuvioita ja tekstejä, vain mielikuvitus on rajana.

 Painamiseen tarvitaan painoseula eli kehys johon seulakangas on kiristetty, raakeli eli painolasta, kaavio painettavasta kuvasta ja painoväriä. Kaavio voidaan valmistaa leikkamalla se ohuesta filmistä ja kiinnitetään seulakankaaseen tai valottamalla se suoraan seulakankaalle valotusemulsion avulla. Kehys jossa kaavio on asetetaan halutulle painopinnalle esimerkiksi kankaalle tai paperille ja väriaine puristetaan seulakankaan läpi raakelin avulla. Näin on yksivärinen kuva valmis. Useita värejä käytetäessa tarvitaan jokaiselle värille oma seula ja kaavio, sitten painotyö toistetaan halutuilla väreillä.

 Silkkipainonimitys tulee siitä, että aiemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyisin se on keinokuitua. Serigrafianimitystä käytetään paperille painettaessa.