Haluatko kokea ja oppia jotakin uutta samalla kun vierailet Fiskarsissa. Kädentaito piknik on muutamaksi tunniksi hauskaa tekemistä Villa Ruukinmäen puutarhassa Fiskarsin ruukissa.

 

Kenelle Kädentaito Piknik sopii

“Onko sinulla tekemisen nälkä?” Jos vastasit kyllä, niin silloin sinulle sopii “Kädentaito Piknik” Meillä on edelleen tarve tehdä käsillä jotakin. Kädentaito Piknik tarjoaa maistiaisia erilaisista tavoista tehdä käsitöitä.

Piknik on suunniteltu aikuisille. Yli 10 vuotiaat lapset voivat osallistua yhdessä oman aikuisen kanssa. Kesän 2021 teemoina piknikillä ovat miniryijyn kutominen ja leimasimella tai sabluunalla painaminen.

 

Miniryijyn kutominen

Tällä piknikillä opit kutomaan ihastuttavia miniryijyjä kodin sisustukseen. Pieni ryijy on kaunis sisustuselementti seinällä tai pieniä ryijyjä voit ommella yhteen ja pian sinulla on kaunis matto tai tuolille päällinen.

Jos  sinulla on korillinen unohdettu lankoja odottamassa käyttöä, niin ota piknikin jälkeen unohdetut langat käyttöön ja kudo pieni ryijy. Miniryijyyn voi käyttää lankakorin langat, jotka ovat jääneet jostain työstä yli. Vai onko kenties jokin työ jäänyt kesken eikä se enää valmistu. Pura vuosia keskeneräisenä ollut työ ja tee siitä jotain ihan uutta.

Leimasimella tai sabluunalla painaminen, painamme kankaalle ja / paperille

Itse tehty leimasin on aina erilainen ja uniikki. Omalla leimasimella saat juuri itsesi näköisiä kankaita tai kortteja. Tämän piknikin teemana on painaminen leimasimella tai sabluunalla. Jokainen osallistuja tekee leimasimensa tai leikkaa sabluunan, jota käytetään kankaan tai paperin painamiseen.

Kädentaito piknikin kesto

Piknikkiin kuuluu 2-4 tuntiin opetusta teemasta riippuen ja tarvittavat materiaalit yhteen työhön. Lisämateriaaleja voi ostaa piknikin aikana tai sen jälkeen. Piknik paikka Piknikit järjestetään covid19 ohjeistusten mukaan ulkona tai sisällä jos sää ei salli ulkona olemista. Paikka on Villa Ruukinmäen puutarha tai SeriMerin työhuone. Piknikillä tarjotaan myös mehua, kahvia tai teetä.

Ryhmille voidaan järjestää piknik myös muualla esimerkiksi Ruukin keskustassa puistossa.

Kädentaito Piknikin hinta

Miniryijyn kutominen, kesto noin 3 tuntia 95 €, sisältää kudontakehyksen ja kurssilla tarvittavat langat. Halutessasi voi tuoda myös omat langat mukana. Miniryijyn koko on noin 18 x 18 cm. Se ei ehkä valmistu piknikin aikana, mutta voit jatkaa kutomista itsenäisesti kotona.

Leimasimella tai sabluunalla painaminen, kesto noin 2 tuntia 49 €, sisältää kurssilla käytetyt kankaat ja värit

 

Leimasimella ja sapluunalla painaminen, itse tehty leimasin ja sapluuna

Yllä on leimasimella ja sabluunalla painettu kuvio. Siniset kukat on painettu leimasimella ja muu kuvio sabluunalla.

Vasemmalla videossa näkyy nukan solmiminen ryijyyn, solmun teko on helppoa ja kutominen vielä helpompaa. Kannattaa siis kokeilla.