Makramee kurssi on SeriMerin kurssiuutuus

Makramee tai makramee-solmeilu on vanha käsityötekniikka 1200-luvulta. Makramee solmuilla saadaan tehtyä kauniita pintoja esimerkiksi  koruihin, avaimenperiin, vöihin, amppeleihin ja koristetekstiileihin. 1200-luvulla arabit solmivat kankaiden ja mattojen päät kauniisti makramee-tekniikalla. Tämä tekniikka tuli Espanjaan maurien mukana ja levisi sieltä muuallle Eurooppan.

SeriMerin uusin kurssi on makramee solmukurssi. Tämä solmukurssi on verkkokurssi, jolla opetellaan perussolmut ja niiden erilaisia käyttötapoja. Perussolmuilla saat tehtyä kaikea kaunista, vain oma mielikuvitus on rajana. Perussolmujen lisäksi saat kurssilla vinkkejä erilaisiin käyttötapoihin.

Makramee solmukurssi

Makramee somukurssilla opettelemme perussomut ja paljon muuta. Makramee on helppo tapa tehdä erilaisia kauniita solmeilutöitä. Makramee solmukurssilla aloitetaan kuudella eri somulla, jotka ovat perusta erilaisille solmeilutöille. Näiden kuuden solmun lisäksi kurssilla opittaan myös muita kivoja elementtejä makramee töihin. Teemme esimerkikis erilaisia kuvioita, lehtiä ja sulkia. Tämän lisäksi saat myös muita vinkkejä mitä voit makrameellä tehdä.

Mitä makramee solmuilla voi tehdä

Makramee seinäkoristet ja amppelit ovat juuri nyt vallitsevaa sisustustrendiä. Makramee seinätekstiilit ova mitä moninaisempia ja niissä voit käyttää mielikuvitustasi mielin määrin. Kohokuvioiset ja kauniit makramee työt ovat kauniita sisustuselmenttejä. Selkeälinjaiset ja geometriset solmukuviot ovat tyylikkäitä ja ajattomia, niitä voi käyttää mitä erilaisimpiin tuotteisiin.

Millaisia tarvikkeita tarvitset kurssille

Kurssille tarvitsee makramee someiluun sopivaa paksua puuvillalankaa, joita saa useista lankakaupoista ja askarteluliikkeistä. Tarvitset myös sakset ja maalarinteippiä. Näillä pääsemme alkuun solmukurssilla. Materiaalit eivät sisälly verkkokurssiin.

Kurssin toteutustapa

Kurssi toteutetaan verkkokurssina. Kurssi on jaettu pienmpiin moduleihin, joiden avulla voit itsenäisesti opetelle somuja. Verkkokurssin alustana on Google classroom ja Googele sites. Käytössä on tarvittaessa 1-2 Google meet verkkotapaamista.

Toukokuussa järjestämme myös Makramee työpajan Fiskarsissa. Tästä lisää keväämmällä.

Kurssin aloitus ja maksaminen

Kurssi julkaistaan 1.3.2021 mutta siihen voi liittyä mukaan myös myöhemmin non-stop periaatteella.

Kurssille pääset ilmoittautumaan tästä linkistä SeriMerin verkkokaupan kautta.

Meillä käy maksuvälineenä myös Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -maksutavat. Valitse kassasivulla maksuksi Laskulla vaihtoehtoa. Lasku tulee sähköpostiisi ja sitten voit maksaa kurssin näillä virikemaksuvälineillä.