Mistä SeriMeri alkoi

Aloitin yritystoiminnan toiminimellä vuonna 1991 myymällä taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita jälleenmyyjille ja kuluttajille. Aika oli haastavaa, mutta opettavaista. Vuosia vieri, välillä yrittäjyys toimi pienemmällä volymilla 15-vuotisen aikuiskouluttajatyöni vuoksi. Sitten jäin vuorotteluvapaalle miettimään mitä isona tekisin. Opettelin painamaan kuvioita kankaalle ja ensimmäiset koemarkkinoinnit teimme 2007 syksyllä ja joulumyyjäisissä. Tämä vahvisti ajatusta yrittäjäksi siirtymiseen, mieheni Mikko kannusti minua käyttämään taiteellista osaamistani.

Nimi SeriMeri syntyi unelmasta yhdistää osaamisemme ja harrastuksemme yrittäjyyteen. Seri, serigrafia painotekniikka ja Meri, purjehtiminen ja siihen liittyvät kiinnostavat asiat.

2008 lähtien olen painanut kuvioita kankaille kymmenen vuotta. Aluksi kuvioita ilmaantui t-paitoihin, vauvojen potkupukuihin, kasseihin, pipoihin ja tiskirätteihin. Kauaakaan ei kulunut, kun huomasimme valikoimista puuttuvan kuukkarot ja säilytyspussit. Niiden luonnollisena lisänä tulivat laukut. Jossain vaiheessa t-paidet ja vauvojen vaatteet karsiutuivat pois ja suunnittelin laukkuja lisää. 2011 Mukaan tulivat Uniikit Taidelaukut.

Kesällä 2009 Meri alkoi aaltoilla yritystoiminnassamme, Mikolla alkoi purjehduksen opetus ja vähän myöhemmin navigoinnin opetus. Hän kehitti englanninkieliset auktorisoidut kurssit sekä käytännön että teorian opettamiseen. 2016 SeriMeri muuttui osakeyhtiöksi ja samaan aikaan syntyi oma purjehduskoulu, Helsinki Yachting.

Nyt kymmenen vuotta toimittuamme Seri ja Meri on saavuttanut oman asemansa kummallakin toimialalla.

2018 vuosi on printtien juhalvuosi, kymmenen vuotta printtejä. Olen koonnut kuvioita vuosien varrelta, ja näitä kuvioita on eri muodoissa tämän vuoden tuotteissa.