Taiteen tekeminen vapauttaa luovuutta aivan eri tavalla, kuin jokapäiväinen puurtaminen työhuoneella. Minulla oli perjantaina 6.4. tällainen luovuuden ja ajatusten vapauttamispäivä Helsingissä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa: Upea iltapäivä tekstiilitaitelija Eszter Bornemiszan johdolla. Ensin tutustuimme keskuksen gallerian näyttelyssä Eszterin ihaniin töihin ja sitten meillä oli hänen opastuksella tekstiilitaide työpaja. Työpajan järjestäjänä ja toisena ohjaajana oli  tekstiilitaiteilija Raija Rastas.

Eszter Bornemisza kertoo työtavoistaan 6.4.2018

Kaksitoista innokasta osallistujaa tarttui heti toimeen ja kankaat saivat pian aivan uuden ulkoasun. Teimme painovälineiksi leimasimia, käytimme kierrätysmateriaaleja sekä leimasimissa että työssä itsessään. Narut nauhat, pahvit ja suklaarasioiden muovitarjottimet muuttuivat hekessä uusiksi työvälineiksi.

Omassa työssäni on käsin värjätty pohjakangas,  johon painoin leimasintekniikalla ja monotypialla kuvioita. Pohjaan liitin kirjansidontaliimalla paperielementtejä ja päälle sommittelin naruleimasimella painettuja pellavakuvioita. Seuraava vaihe on täällä omalla työhuoneella tikata kaikki yhteen ja katsoa millainen työ tästä syntyy.

Alla on kuvia Eszter Bornemiszan näyttelyssä olleista töistä.

Eszter Bornemisza kertoo töistään

Eszter Bornemiszan näyttelyssä 6.4.2018 Helsingissä

Eszter Bornemiszan näyttely Unkarin kulttuuri-ja tiedekeskuksen galleriassa 6.4.2018